Iedereen is uniek

Dit zinnetje: “Iedereen is uniek” heb ik nu al een paar keer in mijn godsdienstboek zien staan en vanaf de eerste keer dat ik het zag wou ik er wel erg graag iets over schrijven. Dus hier gaan we dan!

                                                        Uniek

Iedereen is uniek, het is absoluut waar maar hoe zit het nou eigenlijk met dat uniek zijn? Nou het zit zo, tussen iedereen op deze hele wereld is altijd wel een verschil. Soms wat groter en soms een wat kleiner verschil, er is dus gewoon niemand precies zoals jou. Je bent de enige die zo is als jou.

                                                       Niemand?
Nope, er is echt helemaal niemand op deze hele wereld -of in dit hele universum- die precies hetzelfde is als jou. Hoe gaaf is dat nou eigenlijk? Behoorlijk gaaf niet waar, er is gewoon helemaal niemand zoals jou.

                                               Kleine en grote verschillen
Tussen iedereen is dus verschil, natuurlijk bij de één wat minder dan bij de ander maar verschil is er altijd. Vaak is het zo dat je goed bevriend bent met mensen die veel op je lijken, bij hun voel je je dan ook snel thuis. Bij mensen waarmee je grote verschillen hebt voel je je vaak als een vreemde, je vindt hun vaak maar raar en hun jou ook. Ook bij je familie zijn er meestal maar kleine verschillen, daarom voel je je daar ook thuis. Maar vergeet niet dat er uitzonderingen zijn, sommige mensen vinden mensen die compleet anders zijn dan hun juist veel interessanter dan mensen die zowat hetzelfde zijn. Tegenpolen trekken elkaar aan, heb ik wel eens gelezen.

                                                          Nadelen
Omdat er dus werkelijk niemand is zoals jij is er ook geen één persoon die je altijd snapt, daardoor kun je je soms best wel onbegrepen voelen of zelfs eenzaam zoals in mijn godsdienst boek staat. Sommigen hebben hier meer last van dan anderen, ik denk dat het er aan ligt hoe erg de mensen op je lijken die dichtbij je staan.

                                                          Voordelen
Je bent gewoon de enige die zo is als jijzelf, je bent dus echt speciaal en uniek natuurlijk. Niemand kan precies zoals jou zijn en dat is behoorlijk gaaf, niemand kan je ook helemaal nadoen -ook al voelt het soms wel zo-.

                                                          
                                                           Meer verschillen
Ook je uiterlijk kan nooit helemaal hetzelfde zijn als iemand anders, ja je hebt wel look-a-likes rondlopen op deze planeet maar toch is er niemand zoals jou. Je neus kan op de neus van een ander lijken maar je ogen kunnen verschillen van hetzelfde persoon. Wat altijd al anders is is je vingerafdruk, daarom moet je hem ook op je paspoort zetten ;)

                                                         Opvallen?
De meeste mensen willen toch niet erg graag opvallen, hoe wel iedereen anders is lijken velen toch wel wat op elkaar. Bijvoorbeeld als je in je klas kijkt zie je vaak dat iedereen wel een beetje dezelfde soort kleding draagt, of in elk geval de zelfde kledingstijl vaak. Hoeveel mensen zitten er in je klas die een spijkerbroek dragen met een shirt erin en een vest er over? Ik denk veel. Hoeveel mensen zitten er in je klas die een hoge paarse rok dragen met een gele panty, een geel shirt en een paarse sjaal of iets anders wat anders is dan de rest? Ik denk wat minder mensen..
Zo zie je dus dat je wel uniek bent maar dat veel mensen liever niet te erg opvallen, ze willen niet verdwijnen in de muur maar hoeven ook niet helemaal op de voorgrond te staan. Maar dit is natuurlijk wel gemiddeld hé, je hebt namelijk altijd uitzonderingen.


Wat vindt jij er van dat je de enige bent die zo is zoals jijzelf? Zet het hieronder in de reacties! <a href="http://www.bloglovin.com/blog/13829787/?claim=p59jxmdxp2u">Follow my blog with Bloglovin</a>
<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Hey! Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie zou achterlaten. xo Nienke

Back
to top