Boek Review #6 || Gerechtigheid


Heey! Toen ik in Frankrijk was heb ik eindelijk het laatste deel van de Millennium trilogie uitgelezen. Dus voor vandaag heb ik de review van Gerechtigheid voor jullie. En ik moet zeggen, ik was wel bang dat die net zo'n tegenvaller was als het tweede boek.. Maar als die dat ook was kun je in het artikel lezen. Dus lees zeker snel verder!

 De review van het eerste deel kun je hier lezen: Mannen Die Vrouwen Haten en die van het tweede deel hier: De Vrouw Die Met Vuur Speelde.

Titel: Gerechtigheid.
Schrijver: Stieg Larsson
Uitgever: Signatuur
Uitgegeven in: 2008
Vertaler: Tineke Jorissen-Wedzinga
Flaptekst: Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos en ze is een computerhacker van wereldklasse.
Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

De kaft:
Hier ga ik weer. Ik heb volgens mij bij de twee reviews hiervoor ook al aangegeven hoe gaaf ik het vind dat alle boeken precies dezelfde kaft hebben ongeveer. Telkens de zelfde foto en hetzelfde design alleen met een ander kleurenthema. Geweldig. I love it!De inhoud:
Opnieuw vond ik het begin toch wat minder van dit boek maar al snel werd dit veel beter. Het ging wat meer over Erika Berger dit boek en er was weer veel mysterie in.
Vooral de recht zaak vond ik geweldig, hoe de advocaat alles aanpakte. Geweldig vond ik dat. Dus dit was zeker veel beter dan het tweede boek naar mijn mening.
Ook een groot pluspunt, de karakters blijven zoals ze in de rest van de boeken zijn. Lisbeth veranderd niks, nog steeds wil ze niks met de politie te maken hebben en blijft lekker eigenwijs. Mikeal blijft ook zo, lekker eigenwijs. Echt geweldig dat de personages hetzelfde blijven.


Beoordeling:
Dit boek vond ik zeker een aanrader, vooral de recht zaak was prachtig dus. Opnieuw was het begin wel wat minder, dat blijf ik jammer vinden.

Ik geef dit boek zo ongeveer een 8,5. Dan was dit het alweer! xo Nienke

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Hey! Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie zou achterlaten. xo Nienke

Back
to top