PRESENTATIE TIPS


Hey! Vandaag heb ik de laatste presentatie van dit jaar voor aardrijkskunde. Om toch nog eens iets nuttigs te plaatsen op mijn blog ga ik jullie wat tips geven. Laten we snel beginnen!

1. Bereid je goed voor
Zorg dat je sowieso een dag of twee van ten voren klaar bent en je niet alles op het laatste nog moet doen. Dit veroorzaakt namelijk stress. Leg ook de avond van ten voren alles alvast klaar zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

2. Hou het overzichtelijk
Geen lange zinnen en gebruik steek woorden in je powerpoint/prezi. Daarbij maak je mensen alleen maar in de war als je aankomt met zinnen van tien kilometer lang. Ook als je zinnen in je powerpoint / prezi zet gaat er meer aandacht naar dat en krijg je al snel kritiek als je toevallig iets vergeet.

3. Blijf kalm
Praat rustig en stress niet te veel, het is tenslotte maar een presentatie.

4. Zorg voor afwisseling
Als je een presentatie doet met een anderen zorg dan dat het niet de hele tijd dezelfde is die aan het praten is. Wissel het af.

5. Laat de oninteressante feiten weg
Is iets niet belangrijk of interessant genoeg? Weg ermee. Soms is het beter om het iets korter te houden. Let wel op dat je niet per ongeluk iets belangrijks weglaat.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Wat is jouw beste tip voor een presentatie? Liefs,

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Hey! Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie zou achterlaten. xo Nienke

Back
to top